Tandartstarieven 2018

De tarieven voor 2018 zijn nog niet bekend, de bijzondere toeslag voor exceptionele behandelingen heeft vooralsnog geen doorgang gevonden en wordt mogelijk later ingevoerd.

Speculaties Tandartstarieven 2018:

De huidige tarieven zijn nog niet bekend, maar voor 2018 lijkt vooral de focus te liggen op het moderniseren van het declaratie systeem. Het huidige systeem, upt tarieven, zijn dusdanig verouderd dat een tandarts hier vaak niet meer overweg mee kan. De ontwikkelingen worden hier gepubliceerd.

Tandartstarieven 2018 binnen bandbreedte vrij

Er is een kleine kans dat de tarieven voor de tandarts worden vastgesteld op een “norm” bedrag. Een tandarts of andere mondzorgverlener mag hier binnen een bandbreedte mits van te voren besproken van afwijken.

Consumenten keuze tarief

Patiënten met een zeer kritische, uitgesproken of bijzondere tandheelkundige wens lopen tegen de grenzen en beperkingen van het huidige tariefstelsel aan, hetzelfde geldt voor tandartsen die innovatieve materialen of behandelingen willen aanbieden. Maar dit nu niet kunnen omdat de kosten niet gedeclareerd kunnen en mogen worden.

Mogelijk komt er een systeem, waarbij VOORAF met de patiënt een behandeltraject wordt besproken en begroot waarbij een extra vergoeding wordt gevraagd boven op het huidige tarief. Deze toeslag moet dan door de tandarts of behandelaar worden toegelicht waarom hij deze terecht vindt. Hierdoor worden bijzonder zeer esthetische restauraties van bijvoorbeeld composiet in het front (voortanden) mogelijk.

Share Button