Alles over een tandarts bezoek en de coronacrisis.

Voorbereiding praktijkruimte ten behoeve van chirurgische verrichtingen vallend o

Laatste update: 21 december 2018 door VergelijkMondzorgTerug naar tandartstarieven

H90 Voorbereiding praktijkruimte ten behoeve van chirurgische verrichtingen vallend onder onderdeel B.

Het voor chirurgie gereed maken van de praktijkruimte in verband met de vereiste steriliteit. Uitsluitend in rekening te brengen indien bijzondere maatregelen worden toegepast, vergelijkbaar met inrichting operatiekamer.

Onderstaande informatie wordt u aangeboden in samenwerking met de website mondzorgkosten onderdeel van de tandarts beroepsvereniging ANT:

Wat is het?

Bij sommige chirurgische behandelingen is het belangrijk dat met steriele materialen en instrumenten wordt gewerkt. Deze code is een toeslag voor het gebruik en de kosten daarvan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan steriele handschoenen, doeken, operatiejassen, speciaal verpakt instrumentarium en overige voorbereidingen binnen de praktijkruimte.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het gebruik van steriele handschoenen, doeken, steriele afzuiger, fysiologisch zout (infuus vloeistof) en ander steriel instrumentarium.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. Alle overige tandartshandelingen, zoals de chirurgische behandeling (uit onderdeel B) zelf.

Bijzonderheden

Dit tarief kan niet in rekening gebracht worden bij H11, H16, H26, H50, H55; codes uit het zogenaamde onderdeel A van het hoofdstuk 'chirurgische ingrepen'. Om de toeslag in rekening te kunnen brengen, moet er ook een code uit onderdeel B op de rekening staan, zoals H35.