Alles over een tandarts bezoek en de coronacrisis.

Uitgebreid consult nazorg tandvleesbehandeling door een tandarts

Laatste update: 21 december 2018 door VergelijkMondzorgTerug naar tandartstarieven

T55 Uitgebreid consult nazorg tandvleesbehandeling door een tandarts

Uitsluitend van toepassing na uitgevoerde initiële behandeling en herbeoordeling. Eveneens van toepassing na evaluatie van uitgevoerde parodontale chirurgie.

Onderstaande informatie wordt u aangeboden in samenwerking met de website mondzorgkosten onderdeel van de tandarts beroepsvereniging ANT:

Wat is het?

Nadat de parodontale situatie herbeoordeeld is, worden de bevindingen besproken en een nazorgschema bepaald. In sommige gevallen is de situatie ingewikkelder en moeten er specifieke zaken besproken worden, bijvoorbeeld de noodzaak voor tandvleeschirurgie. In dat soort gevallen kan behandelcode T33 in rekening gebracht worden.

Deze code wordt in rekening gebracht samen met de herbeoordeling d.m.v. een pocketstatus (T31) of de herbeoordeling parodontiumstatus (T32).

Bijzonderheden

Deze behandelcodekan door dezelfde tandarts of mondhygiënist niet in combinatie met C11, C13, C22, C28, M10 en M20 in rekening worden gebracht. Er zit zoveel overlap in de codes dat de patiënt dan dubbel zou betalen. Een uitzondering is bijvoorbeeld wanneer de consument bij de mondhygiënist of andere tandarts komt voor een parodontale behandeling en daarvoor of daarna bij de tandarts voor een periodieke controle (C11). Dit mag dan wel gecombineerd worden omdat het onwenselijk zou zijn dat daarvoor een afspraak op een andere dag gemaakt zou moeten worden.