Alles over een tandarts bezoek en de coronacrisis.

Het polijsten van oude vullingen, het beslijpen van oude vullingen, behandeling van gevoelige tandhalzen en applicatie van medicament

Laatste update: 21 december 2018 door VergelijkMondzorgTerug naar tandartstarieven

V40 Het polijsten van oude vullingen, het beslijpen van oude vullingen, behandeling van gevoelige tandhalzen en applicatie van medicament

Per element. Hieronder valt ook fluoride applicatie van maximaal vijf elementen per zitting. Polijsten van amalgaam vullingen slechts in rekening te brengen bij nog niet eerder gepolijste vullingen. Deze prestatie is niet bedoeld voor het gebruik van cariësdetector, retractiekoord/gel of bloeding stelpende materialen of een fluoride behandeling zoals bedoeld in prestatie M10 of M20.

Onderstaande informatie wordt u aangeboden in samenwerking met de website mondzorgkosten onderdeel van de tandarts beroepsvereniging ANT:

Wat is het?

Met V40 kan de tandarts het bijwerken en gladmaken (polijsten) van oude vullingen per tand of kies in rekening brengen.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het bijwerken en gladmaken van eerder gemaakte vullingen in één tand of kies. Met de boor of met polijstcupjes of schijfjes.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. Het bijwerken en gladmaken van eerder gemaakte vullingen in een volgende tand of kies.
  2. Alle overige tandartshandelingen

Bijzonderheden

Het bijwerken en gladmaken van een vulling is inclusief het tarief bij het maken van de vulling. Bij V40 gaat het daarom om oude niet recent gemaakte vullingen. Bijvoorbeeld als er verkleurde randjes zijn of als er iets niet goed (meer) aansluit.

Wat is verplicht?

Bij deze prestatiecode moet het elementnummer worden vermeld.