VergelijkMondzorg |Alles over tandartstarieven en tandartsverzekeringen

Vergelijk tandartsen en andere mondzorgverleners

Of u nu een goed of slecht gebit hebt, iedereen komt weleens bij de tandarts. Een goede tandarts die u kunt vertrouwen is natuurlijk het belangrijkst. Het kiezen van de juiste tandartspraktijk kan lastig zijn. Op deze website vindt u alle praktijken, u kunt filteren op openingstijden, stad, postcode en/of differentiatie (een specifiek vakgebied, zoals angst, endodontologie (wortelkanaalbehandelingen) of kindertandheelkunde). Helaas is het lastig om de geleverde kwaliteit van uw tandarts te beoordelen. Ook de kwaliteitskeurmerken voor tandartsen (KRT) en mondhygiënisten (KRM) zeggen weinig tot niets over de geleverde kwaliteit. Wel geven deze aan dat een mondzorgverlener aan bepaalde normen van nascholing voldoet.

Koppeling diverse beoordelingen

Tandartsprakijken hebben de mogelijkheid om diverse beoordelingen weer te geven die gemaakt zijn op andere vergelijkingssites, de praktijkhouder is echter vrij om hiervoor te kiezen.

Alle Tandartspraktijken

Niet alleen alle tandartspraktijken, maar ook specialisten zoals kaakchirurgen en orthodontisten, mondhygiënisten of tandprothetici zijn vindbaar via deze zorgzoeker. Er zijn geen kosten of verplichtingen verbonden aan het hebben van een praktijkaccount.

Niet verbonden aan zorgverzekeraars

VergelijkMondzorg is geen onderdeel van een zorgverzekeraar, zodat u als bezoeker ervan op aan kunt dat er geen gegevens of voorkeuren worden doorgegeven aan een zorgverzekeraar. Ook voor praktijkhouders geldt: er worden geen gegevens zoals een AGB-code gekoppeld aan uw praktijk en doorgespeeld aan zorgverzekeraars, zoals wel het geval is op vergelijkbare websites.

Er is op dit moment geen enkele kwaliteitssysteem die kan aantonen wat de kwaliteit is van het geleverde werk van de tandarts of tandartspraktijk. Het zou mooi zijn als u als patiënt inzicht zou hebben in de gemiddelde levensduur van een vulling, kroon of andere behandeling. Er wordt op dit moment wel onderzocht door diverse instanties of dit soort metingen mogelijk zijn. Voorlopig hoeft u echter nog geen kwaliteitskeurmerk voor het geleverde werk van uw tandartspraktijk te verwachten. Helaas lopen dit soort onderzoeken vaak stuk op patiëntfactoren (zoals onderhoud en leeftijd) en demografische verschillen.

Wie is uw behandelaar

Misschien wel belangrijker om te weten dan hoe "goed" uw tandarts is, is of uw behandelaar waarvan u denkt dat deze tandarts is wel ook echt de beschermde BIG-titel Tandarts mag voeren, praktijken hebben de mogelijkheid om deze BIG-registratie gegevens te koppelen.

Kwaliteitsregisters

  • KRT
  • KRM

Differentiatie registers


Specialisten registers

Specialisten zijn gespecialiseerd in de 2 onder genoemde vakgebieden, deze titels zijn beschermd en mogen alleen gebruikt worden wanneer iemand dus echt een specialist is. Helaas worden patiënten soms in verwarring gebracht. “Praktijk voor orthodontie” hoeft niet te betekenen dat hier een orthodontist werkt!
  • Orthodontisten
  • Kaakchirurgen

Hoe vindt u de beste tandartspraktijk bij u in de buurt: u bent op VergelijkMondzorg vrij uw voorkeuren aan te gegeven, de praktijk gegevens worden niet achtergehouden zoals op sommige andere websites. U kunt altijd direct contact opnemen met uw voorkeurspraktijk, via bv email, telefoon of de website. Heeft u een update of een klacht dan kunt u deze rapporteren via: "Meld Fout" op de profiel pagina.

Tandartstarieven

VergelijkMondzorg was de eerste in 2012 die de tarieven van tandartsen vergeleek toen deze "vrij" waren. De tarieven mochten toen door tandartsen zelf bepaald worden. Vergelijkmondzorg introduceerde destijds de VM-score. Een schaal waar u kunt zien welke prijsstelling een praktijk heeft. Op dit moment zijn er geen vrije tarieven meer.

De Tandartstarieven zijn gelijk voor elke tandartspraktijk, orthodontist of andere mondzorgpraktijken, toch kunnen er verschillen zijn tussen de totale kosten van een tandarts behandeling. De kosten van een behandelingen hangen af van de gebruikte materialen en methodes. Vraag daarom altijd om een begroting voor een indicatie van kosten. De huidige tarieven vindt u op de tandartstarieven pagina