Beste Tandartsverzekering

Tandartsverzekering Keuze hulp

Deze module van VergelijkMondzorg helpt u de beste tandartsverzekering voor u uit te zoeken. Selecteer de meest overeenkomstige categorie die voor u van toepassing is. Deze module is een versimpelde versie van de alles omvattende Tandartsverzekering Vergelijker. Voor meer informatie over de verschillende verzekeringen gaat u naar het Tandartsverzekeringen Overzicht, hier worden de verzekeringen uitgebreid besproken en is een duidelijke overzichtstabel te vinden waarin de verzekeringen worden samengevat.

Wel of geen vrije keus in zorgverlener?

Een natura polis houdt in dat u geen vrije keuze heeft naar welke zorgverlener/ zorginstantie u gaat. Betalingen gaan dan altijd via de zorgverzekering, u hoeft betalingen dus nooit voor te schieten. Wilt u echter zelf kunnen kiezen wie uw zorgverlener is, welk  ziekenhuis u bezoekt en naar welke arts u gaat, dan is een restitutie polis (vrije keuze polis) het best voor u. Vaak zijn deze restitutie polissen iets duurder, maar geven wel meer vrijheden. Op dit moment is het verschil tussen de natura en restitutie polissen nog voornamelijk merkbaar in de basiszorg en binnen de fysiotherapie. Tot op heden sturen zorgverzekeraars met betrekking tot tandheelkundige zorg daar nu nog minder in.

Overige vergelijkingscriteria:

Door gebruik te maken van de "Keuze hulp" worden er voor u selecties gemaakt, waardoor u minder mogelijkheden heeft om eigen vergelijkingscriteria aan te geven. Wilt u de volledige vergelijkingsmodule tot uw beschikking hebben, maakt dan geen gebruik van de "Keuze hulp", maar ga naar de Tandartsverzekering Vergelijker.

Vergelijken tandartsverzekeringen én basisverzekeringen

De Tandartsverzekering Vergelijker is ook te gebruiken voor het vergelijken van basisverzekeringen. VergelijkMondzorg richt zich voornamelijk op Mondzorg, vandaar dat hier de focus ligt.  Wilt u ook andere aanvullende zorgverzekeringsmogelijkheden vergelijken, zoals de vergoeding van fysiotherapie of brillen/lenzen, gebruik dan de Zorgverzekering Vergelijkingsmodule die VergelijkMondzorg  aanbiedt.

Goed gebit, al jaren niks gebeurd?

Mooi zo, u bent gezegend met een goed gebit, mogelijk is het voor u interessant om geen tandartsverzekering af te sluiten. Houd er wel rekening mee dat wanneer er sprake is van een ongeval of toch pech met uw gebit, u voor onverwacht hoge kosten kunt komen te staan. Wilt u wat meer zekerheid, kijk dan eens naar de goedkoopste pakketten of naar een ongevallen verzekering. Vaak is het al mogelijk voor dezelfde premie van een basisverzekering bij een 'dure verzekeraar', een basisverzekering + aanvullende verzekering bij een 'goedkope verzekeraar' af te sluiten. Daarnaast zijn er ook enkele budget pakketpolissen beschikbaar waar ook een deel tandheelkunde is mee verzekerd. Ga naar het overzicht van tandartsverzekeringen voor een Goed gebit

Fanatiek sporter? Of zoekt u een ongevallen dekking?

Bent u sporter of wilt u een tandheelkundige ongevallen verzekering tot wel €10.000? Kijk dan ook eens naar Ixorg als alternatief voor tandartsverzekeringen, hiermee spaar je zelf voor je tandartskosten en ben je tegelijkertijd verzekerd voor een tandheelkundig ongeval. Ixorg geeft zelf aan dat er geen tandartsverzekering nodig is naast dit product, maar u bent vrij Ixorg naast uw huidige tandartsverzekering af te sluiten. Zo verzekert u zich dan naast Ixorg voor "basis" tandheelkundige zorg, Ixorg biedt u dan de calamiteitendekking en een spaarpot voor grotere uitgaven in de toekomst. Meer over Ixorg leest u natuurlijk ook op VergelijkMondzorg. JOOIN had ook een ongevallen verzekering, waarbij je de mogelijkheid hebt je voor een klein bedrag te verzekeren voor €1000, €2000 of €3000, deze verzekering is helaas gestopt en niet meer af te sluiten.

Af en toe een gaatje, vaker dan 2x per jaar bij de tandarts?

Uw kosten zullen snel meer dan €150 per jaar zijn, verzekeren voor de tandarts is dan ook interessant voor u. Tandartsverzekeringen die zonder jaarlijks limiet vergoeden dekken veel risico af mocht u opeens een aantal gaatjes hebben, of een wortelkanaal behandeling noodzakelijk zijn. Een verzekering die 100% vergoedt scheelt u waarschijnlijk geld omdat u niets hoeft bij te betalen, verzeker dan wel een bedrag van ongeveer €500 als u grotere onverwachte uitgaven wil afdekken.

Ga naar het overzicht van tandartsverzekeringen met vaker dan 2x per jaar

Helaas vaker bij de tandarts, al dan niet met pijn?

Uw kosten zullen al snel meer dan €250 per jaar zijn, verzekeren voor de tandarts is dan ook interessant voor u. Tandartsverzekeringen die zonder jaarlijks limiet vergoeden dekken veel risico af. U dient vaak wel zelf wat bij te betalen, de "basis" behandelingen (consulten, foto's, vullingen, wortelkanaalbehandelingen) worden meestal voor 80% gedekt. Hou er wel rekening mee dat meerdere behandelingen, buiten deze "basis" behandelingen, mogelijk niet vergoed worden. Na een wortelkanaal behandeling kan bijvoorbeeld een kroon noodzakelijk zijn om de tand meer stevigheid te geven, of uw tandarts werkt met een microscoop tijdens de wortelkanaalbehandeling, deze kosten worden niet of zeer beperkt gedekt door bovengenoemde verzekeringen.  Een verzekering die niet ongelimiteerd vergoed, maar wel tandtechniekkosten dekt met 75-100% vergoeding scheelt u dan waarschijnlijk geld omdat u minder hoeft bij te betalen. Verzeker dan wel een bedrag van minimaal €750 euro.

Ga naar het overzicht van tandartsverzekeringen voor vaak problemen met gebit.

Parodontitis - Ontstoken Tandvlees en kaakbot

Parodontitis is het vervolg stadium van ontstoken tandvlees. Het is vaak pijnloos en ontstaat onopgemerkt. Deze zeer hardnekkige en lastig volledig te genezen ontsteking van het parodontium (het tandvlees en omliggende kaakbot) kan leiden tot teruggetrokken tandvlees en kaakbot, waarbij in een vergevorderd stadium tanden en kiezen los kunnen komen te staan en zelfs verloren kunnen gaan. De behandeling van parodontitis is tijdsintensief en kan meerdere jaren omvatten. Deze kostbare behandelingen vallen grotendeels onder T-behandelcodes. T-codes worden NIET door alle verzekeraars vergoed, Anderzorg, Ohra DSW hebben enkele tandartsverzekeringen of aanvullende pakketten met veel uitzonderingen met betrekking tot deze codes, vooral in de goedkopere pakketten.

Ga naar het overzicht van tandartsverzekeringen met vergoeding voor T-Codes

Kronen of bruggen?

Deze behandelingen beginnen vanaf ongeveer €500, maar kunnen bij een 3-delige brug al snel oplopen tot €1500 en bij 5-delige bruggen liggen de kosten rond de €2500. Een verzekeraar die "zoveel" mogelijk vergoed is dan natuurlijk welkom. In onderstaand overzicht vindt u de verzekeringen die tandtechniek in dezelfde verhouding vergoeden als de tandartskosten.

Ga naar het overzicht van tandartsverzekeringen met Kronen en bruggen

U wilt zich verzekeren voor orthodontie?

Orthodontie is vaak een lange en kostbare behandeling. Gemiddeld duurt zo'n behandeling 2 jaar, waarbij de kosten al snel oplopen tot €2500. Indien u of uw kind een beugelbehandeling verwacht, kan het dus zeer verstandig zijn u te verzekeren voor orthodontie. De verschillen in vergoeding voor orthodontie lopen erg uiteen, het is dan ook raadzaam goed te vergelijken voordat u een verzekering afsluit. Ga naar de pagina Orthodontie, hier vindt u veel informatie en is een overzicht met de verschillende aanvullende verzekeringen te vinden voor zowel de jeugd als voor volwassenen.

Tandheelkundige ongevallendekking

Sinds 2017 zijn vele zorgverzekeraars gelukkig over op het bieden van een ongevallen dekking. Een uitgebreid overzicht vindt u op de tandartsverzekering pagina. Wilt u voor de zekerheid een tandheelkundige ongevallen verzekering zonder tandartsverzekering? Ixorg heeft een ongevallen dekking tot wel €10.000, echter Zilverenkruis biedt dit ook aan in de aanvullende modules. Ixorg is geen tandartsverzekering, maar een spaarvorm waar een tandheelkundige calamiteitendekking bij in zit. Meer over Ixorg leest u ook hier op Vergelijkmondzorg. Ixorg geeft zelf aan dat er geen tandartsverzekering nodig is naast dit product, maar u bent vrij Ixorg naast uw huidige tandartsverzekering af te sluiten. Zo kunt u zich verzekeren voor "basis" tandheelkundige zorg en biedt Ixorg u daarnaast de calamiteitendekking en een spaarpot voor grotere uitgaven in de toekomst.

U draagt een kunstgebit of andere uitneembare prothetische voorziening?

De volledige prothese (kunstgebit) wordt deels vergoed uit de basisverzekering, de eigen bijdrage (25%) kan aanvullend verzekerd worden. Hiervoor dienen dan wel tandtechniekkosten mee verzekerd te zijn. Voor volledige protheses zijn deze verzekeringen vaak niet zo interessant. Heeft u echter een partiële prothese (gedeeltelijk kunstgebit) dan kan verzekeren wel verstandig zijn. De kosten aan uw eigen gebit en/of partiële prothese worden namelijk niet uit de basisverzekering vergoed. Meer over specifieke vergoeding van een prothese leest u hier: kosten kunstgebit? Ga naar het overzicht van tandartsverzekeringen met uitneembare voorzieningen

Implantaten onder een kunstgebit (klikgebit) vallen in binnen de basisverzekering wanneer u daar recht op heeft (u moet in aanmerking komen). Hoe de vergoeding hiervan is is afhankelijk van uw soort verzekering, zie bovenstaande link, kosten kunstgebit.

Implantaten

Lees eerst de pagina Tandartsverzekeringen voor meer informatie over vergoedingen van implantaat behandelingen, omdat ook duurdere verzekeringen de kosten van implantaten soms uitsluiten van vergoeding. Er zijn veel uitzonderingen bij verzekeraars met betrekking tot het vergoeden van implantaten, mogelijk ook bij de verzekeraars in onderstaand overzicht. Lees de voorwaarden van de verzekering op de website van de verzekeraar zelf goed door voordat u een verzekering afsluit. Implantaten onder een kunstgebit vormen een uitzondering, deze implantaten vallen binnen de basisverzekering.

Ga naar het overzicht van tandartsverzekeringen met implantaten