Groene thee Lipton bevat suiker

Uit de laatste uitzending van “De keuringsdienst van waarde” blijkt dat sommige thee soorten suiker bevatten. Het gaat hier dan vooral om de thee met een “smaakje”. De bolletjes in de thee van het merk Lipton zijn sacharose, ofwel huis tuin en keuken suiker. Een zeer kwalijke zaak, omdat veel mensen deze thee als “gezond” alternatief drinken voor frisdrank.

Vreemde bijsmaak van de thee

Er is veel te doen over toevoegingen in eten en dranken zonder dat de consument dit door heeft. En terecht, iedereen zou moeten weten welke stoffen hij of zij binnen krijgt. In het geval van suiker in de thee kan dit tot gigantische cariësproblematiek leiden zoals dat wordt gezien bij consumenten die suiker in de thee of koffie doen. Mogelijk geeft dit voor tandartsen een nieuwe verklaring voor onverklaarbare cariës explosies onder bepaalde bevolkingsgroepen. In dit geval de thee drinker.

Mogelijk bevat zelfs de zwarte thee van Lipton, (normale thee) suiker.

Over

Eigenaar en ontwikkelaar van VergelijkMondzorg, tevens enige auteur van de website. Alle informatie die weergegeven wordt is gebaseerd op controleerbare feiten. Toch is het niet onmogelijk dat er informatie, foutief, onjuistheden of simpelweg niet waar blijkt te zijn. Corrigeert u mij en vergeef mijn foutjes alstublieft. Controleer altijd uw gegevens bij de betreffende praktijk/zorgverzekeraar. Contact kunt u opnemen door mij te mailen op info@vergelijkmondzorg.nl of twitter mij @vmondzorg Overdag ben ik "gewoon" tandarts.

Geplaatst in Geen categorie