Achmea houdt groot patiënten tevredenheidsonderzoek bij tandartsen en overige mondzorgverleners

De komende maand worden er ongeveer 100.000 patiënten benaderd om hun tandarts, mondhygiënist of specialist zoals orthodontist te beoordelen. Achmea heeft dit eerder gedaan. Deze keer gaat het om de Agis verzekerden die in 2013 minstens 1x bij een mondzorgverlener zijn geweest.

Geen vergoeding meer bij uw tandarts in 2015?

De reden is zeer waarschijnlijk de mogelijke wijziging van zorgwet artikel 13. Op dit moment wordt er door de politiek gesteggeld over de natura zorgverzekering.  Minister Schippers is aan het onderzoeken of het opheffen van het “hinderpaal*” principe voor de natura zorgverzekeringen mogelijk is, op advies van de Nederlandse Zorg autoriteit (NZa). Dit met het idee om zorgverzekeraars meer macht te geven welke tot een mogelijke kostenbesparing in de zorg zal leiden aldus de NZa.

Leiden wordt dit zeker, maar dan met lange ij voor de patiënt. Het overgrote deel van patiënten heeft een natura verzekering, vaak zonder dat ze dit weten. Dit heeft nu geen negatief effect voor de vergoeding van de tandartskosten, maar volgend jaar kan deze vergoeding naar 0% zakken. En dit geldt voor alle zorgverleners, dus ook uw arts in het ziekenhuis! Wilt u vergoeding dan moet u dus weg bij u behandelende (tand)arts, ook al kent u deze zorgverlener al 20 jaar.

*Het hinderpaal principe houdt in dat zorgverzekeraars nu verplicht zijn het niet onmogelijk mogen te maken voor een patiënt een redelijke vergoeding te krijgen bij een niet gecontracteerde zorgverlener. Het over grote deel van de tandartsen heeft geen contract, omdat zorgverzekeraars niet op kwaliteit maar op kosten contracteren, lees het moet zo goedkoop mogelijk. Op dit moment is zover bekend nog geen één tandarts niet gecontracteerd die wel een contract wilde, dat zegt iets over hoe kritisch de zorgverzekeraars zijn op dit moment.

Het vermoeden is dat Achmea dit onderzoek gaat gebruiken om zich voor te bereiden op de verdere contractering van de mondzorg. En patiënten op deze manier naar een andere tandarts te sturen als deze wel voor een (fatsoenlijke) vergoeding in aanmerking wil komen.

Houdt u recht op vrij zorgkeuze! Restitutie!

Wilt u uw eigen tandarts, arts of specialist behouden, ongeacht welke artsen uw zorgverzekeraar contracteert? Kies dan voor een Restitutie verzekering!

Teken hier de petitie tegen afschaffing van de vrije artsenkeuze: Klik

 

De website voor de mondzorg, vol met informatie over tandheelkundige onderwerpen, verzekeringen, tandartstarieven, tandartsverzekeringen en nog veel meer. Op Twitter te volgen onder: vmondzorg

Geplaatst in Tandartsverzekering
One comment on “Achmea houdt groot patiënten tevredenheidsonderzoek bij tandartsen en overige mondzorgverleners
  1. M. Bikker schreef:

    Mensen moeten vrije keuze houden !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.