Alles over een tandarts bezoek en de coronacrisis.

Mondzorg in het coronavirus tijdperk

Laatste update 27-04-2020 13:36

Er is hard gewerkt om “reguliere” mondzorg voor niet risico patiënten en voor patiënten zonder klachten te hervatten. Dit zal per 28 april mogelijk zijn. Houdt u er rekening mee dat vanwege extra maatregelen zoals het minimaal afstand houden van 1.5 meter vele praktijken niet op “volle” kracht draaien. Ook kan het voorkomen dat vanwege tekorten aan beschermingsmaterialen praktijken toch niet open zijn voor reguliere zorg, maar alleen beperkt voor spoedzorg.

Bel met spoedklachten de tandarts

Bel met klachten de tandartspraktijk voor overleg, vaak is er dagelijks een telefonisch spreekuur in de ochtend. Of bekijk de website van de praktijk voor meer informatie over bereikbaarheid, behandelmogelijkheden en meer.

Verkoudsheidsklachten of mogelijk besmet met het coronavirus?

Ga zeker niet rechtstreeks naar een praktijk toe, u bent mogelijk zelfs strafbaar als u willens en wetens andere mensen in gevaar brengt. Bel uw tandartspraktijk! Heeft u geen tandarts? Bel dan alsnog uw dichtstbijzijnde tandartspraktijk. Zij zullen u verwijzen naar een spoeddienst al dan niet naar de gespecialiseerde Corona mondzorgpraktijk (CAM).

U wordt verwezen naar CAM indien u besmet bent of er een verdenking op corona is en er geen andere behandeling op afstand (bv met medicatie) mogelijk is, uw tandarts dient deze CAM melding voor u te doen.

Geplaatst in Geen categorie
5 reacties op “Mondzorg in het coronavirus tijdperk
 1. Avatar W. Engbers schreef:

  U bent duidelijk niet goed geïnformeerd.
  De praktijken zijn NIET gesloten op last van de IGZ.

 2. Avatar ineke schumacher schreef:

  Ik ben ziek, door koorts knars ik veel.Een kies is tot de wortel afgebroken.
  Kan ik ergens die kies laten trekken?

  • Vervelend om te horen maar er zijn gelukkig wel mogelijkheden indien u er echt ernstige pijnklachten aan ondervind. Zijn de klachten milder dan is het advies deze met pijnstillers te onderdrukken totdat u 48 uur geen klachten meer heeft. Ik heb inmiddels het artikel geactualiseerd met de mogelijkheden die u heeft.

 3. Ontwikkelingen gaan heel snel. De laatste updates, en tekstuele wijzigingen zullen ook hier worden weergegeven om een zo transparant mogelijke weergave en stand van zaken te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.