Wildgroei aan tandarts-vergelijkingssites dramatisch voor transparantie, patiënt de dupe

Vergelijkmondzorg.nl waarschuwt patiënten voor de wildgroei van tandarts-vergelijkingssites. Vele opkomende websites maken gebruik van zogenoemde data rippers. Deze websites of personen nemen willekeurig tarieflijsten van zorgverleners over, zonder deze te controleren of up-to-date te (kunnen) houden. Hierdoor zullen er verkeerde en/of verouderde tarievenlijsten de ronde doen op deze websites. Dit kan de patiënt duur komen te staan. Daarnaast geeft het een verkeerd beeld van de tariefstellingen van praktijken.

Vergelijkingssites liggen onder het vergrootglas van de autoriteit financiële markten. De AFM vindt het belangrijk dat websites goed laten zien wat het verdienmodel is om belangenverstrengeling, bijvoorbeeld metzorgverzekeraars, aan het publiek kenbaar te maken. Daarom zou het bovengenoemde vergelijkingswebsites sieren te vermelden hoe zij aan de data komen en hoe zij de kwaliteit van de gepresenteerde tarieven handhaven.

Daarnaast vind Vergelijkmondzorg het zeer wenselijk, maar helaas niet verplicht, dat tandartsen zich aanmelden op vergelijkingssites. Op die manier maken tandartsen zelf de tarieven inzichtelijk voor de patiënt en zullen de juiste tarieflijsten up-to-date en dus waardevorop deze sites getoond worden.

De website voor de mondzorg, vol met informatie over tandheelkundige onderwerpen, verzekeringen, tandartstarieven, tandartsverzekeringen en nog veel meer. Op Twitter te volgen onder: vmondzorg

Geplaatst in Vergelijken, Website