Wijzigingen Menzis 2017 tandartsverzekering

Menzis gaat snijden in de aantal aanvullende verzekeringspakketten en haar labels. (Labels zijn zorgverzekeraars die onder eigennaam werken maar eigenlijk gewoon onderdeel zijn van een grotere zorgverzekeraar). De wijzigingen zijn significant en kunnen in enkele situaties zeer negatief uitpakken voor de totale vergoeding voor uw tandarts behandeling. Daarnaast voert Menzis een beleidswijzigingen in voor de niet gecontracteerde implantologie en bijhorende prothethiek, dit met aardverschuivende effecten, en volgt hiermee VGZ.

Ga hier naar het volledige overzicht van de tandartsverzekeringen 2017

Menzis Zorgplus aanvullende verzekering stopt

Alle verzekerde met een aanvullende Zorgplus pakket hebben het bericht gekregen dat deze wordt overgezet naar een “vergelijkbare” tandartsverzekering. Dat wat Menzis als gelijkwaardige bestempeld bestrijden wij, het is eerder een alternatief, die zeer negatief kan uitpakken als u uitgebreid kroon en brugwerk verwachtte in 2017 in combinatie met eventuele andere tandheelkundige behandelingen.

De Zorgplus pakketten kennen namelijk een extra, dus boven op de algemene vergoeding voor tandheelkundige behandeling, vergoeding voor kroon en brugwerk.

Daarnaast kan de algemene dekking voor tandheelkunde ook een stuk minder worden!

Het merk Azivo verdwijnt en wordt Menzis

Vooral bekend in regio Den Haag en Zoetermeer is de zorgverzekeraar Azivo, deze werkte altijd al nauw samen met Menzis maar wordt alle verzekerde worden overgezet naar Menzis. Dit betekend dat iedereen die niet zelf overstapt een “soortgelijk” pakket krijgt aangeboden door Menzis. Wees waakzaam en controleer het aanbod goed. Mogelijk is het aanbod niet vergelijkbaar ook al stelt Menzis dit wel. Zie ook hierboven het Zorgplus verhaal.

Einde vrijekeuze tandarts bij Menzis voor het “klikgebit”

De website van Azivo neemt er al een aanloopje op voor het jaar 2017, op de website van Menzis is er voor de patiënten nog niks te vinden. Echter het onvermijdelijke besluit is onder inkoop voor zorgverleners wel te vinden. Let dus op als u een prothese op implantaten verwacht in 2017!

U kunt niet meer naar uw eigen tandarts wanneer deze niet gecontracteerd is, er zijn op dit moment maar enkele tandartsen gecontracteerd. Al laat de website van Menzis ten tijde van schrijven (05-11-2016) zelfs GEEN gecontracteerde tandartsen zien. Gecontracteerde zorg hoeft zeker niet te betekenen dat u de beste zorg krijgt, de zorgverzekeraar is zeer waarschijnlijk wel goedkoper uit. En u moet mogelijk 25 km reizen naar de dichtstbijzijnde tandarts.

Quote Azivo “Vergoedingswijziging 2017 voor volledige prothese bij niet-gecontracteerde aanbieders
De vergoeding voor volledige protheses en implantaten wordt anders. Azivo vergoedt zorg bij een gecontracteerde zorgaanbieders volledig (behalve het eigen risico en de eigen bijdrage). Gaat u voor een volledige prothese op implantaten naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan vergoeden wij 75% van de rekening, tot maximaal 75% van het gemiddeld afgesproken tarief.”

En vanaf de inkoop Menzis: In 2017 zal in de naturapolis een korting van 25% gelden wanneer een verzekerde naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder gaat. Wanneer behandelingen voor de volledige prothese, implantologie en implantaatgedragen prothese worden uitgevoerd door zorgaanbieders die de daarvoor bestemde module niet hebben afgesloten,  wordt een restitutiekorting berekend.

Dit artikel zal worden geupdate wanneer verdere informatie bekend wordt, tevens is de discussie geopend voor dit topic, wat Menzis evt de mogelijkheid geeft te reageren op vragen die kunnen ontstaan.

 

De website voor de mondzorg, vol met informatie over tandheelkundige onderwerpen, verzekeringen, tandartstarieven, tandartsverzekeringen en nog veel meer. Op Twitter te volgen onder: vmondzorg

Geplaatst in Tandartsverzekering
One comment on “Wijzigingen Menzis 2017 tandartsverzekering
  1. R. Schäffer schreef:

    Heb net gebeld met Menzis. Gevraagd naar gecontracteerde tandartsen en mondhygienistes. Antwoord: U kunt in heel Nederland naar alle tandartsen en mondhygienistes.Zijn allen gecontracteerd.
    Verschillende zorgverzekeraars gebeld met de vraag of ALLEEN een tandarts verzekering afgesloten kan worden ( is bij WET bepaald): bij de meesten kan dat ALLEEN met een premietoeslag v. 50%.of er wordt geen los (DSW) tandarts pakket aangeboden.Een mooi manier om de WET te omzeilen( bijv. 225 Eur. premie om 250 Eur. vergoeding te krijgen). Wie vraagt het in de tweede kamer of dat de bedoeling v.d.wet is. Je kan je los verzekeren……zullen de verzekeraars als argument geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.