Netto Vergoeding Tandartsverzekering

VergelijkMondzorg brak traditie met andere zorgverzekeringssites door per tandartsverzekering te gaan uitrekenen wat deze nu eigenlijk echt waard zijn. Inmiddels worden deze resultaten in veel onderzoeken gebruikt. Schrijft u een artikel over tandartsverzekering en of netto vergoeding en wilt u onze gegevens gebruiken vraag dan eerst toestemming.

Maximaal Netto Vergoeding

Wat is een tandartsverzekering nu echt waard, wat levert u een tandartsverzekering nu op? Deze vragen kunnen beantwoord worden door te kijken naar de vergoeding ten opzichte van de betaalde premie.

Voorbeeld: stel dat u een tandartsverzekering gratis zou worden aangeboden, en deze een maximale vergoeding heeft van €500, dan is de netto maximale vergoeding €500. Dit is helaas niet de realiteit u betaalt immers premie. Stel u betaalt €20 premie per maand, dan is de totale jaar premie voor de tandartsverzekering €240. Het maximale te behalen voordeel van deze tandartsverzekering is €500 – €240 = €260.

Er is een enorm verschil tussen het aanbod van diverse tandartsverzekeringen, kijkt u voor een overzicht op: Tandartsverzekeringen

Zo vergoedt de in 2015 gestopte tandartsverzekering van TakeCareNow! (AGIS en T Start van Avéro Achmea, zo beperkt dat de premie nagenoeg gelijk is aan de uitkering. De premie voor T@and 50 bedraagt per jaar 45 euro en het maximaal uit te keren bedrag 50 euro, waarmee het netto vergoedingspercentage op maximaal! €5 of 10% (50-45=5 en 5:50=10%) uitkwam.

Netto vergoeding sterren:

Om de verhouding tussen de tandartsverzekeringen onderling aan te geven is er het sterrensysteem. De Tandartsverzekeringe met in verhouding de meest ongunstige netto vergoedingen heeft 1 ster, de beste 5 sterren. Dit is geen beoordeling maar puur een cijfermatig berekend resultaat.

Break even tandartsverzekering

Het break even punt. Dit is voor de tandartsverzekering het omslagpunt wanneer door tandheelkundige kosten een tandartsverzekering zichzelf uitbetaalt en daarmee dus gunstig blijkt of bleek om deze tandartsverzekering te hebben afgesloten. Het break even punt van een tandartsverzekering is voor u net zo belangrijk als de netto vergoeding. Het zegt iets over de kans dat u profijt heeft van deze tandartsverzekering. De berekening is een benadering, en is alleen geldig wanneer er vergoeding is voor de behandeling die u ondergaat.

Stel een tandartsverzekering kost u €200 per jaar, echter de vergoedingsstructuur is zo dat u maar 75% van elke behandeling vergoed krijgt. Het break  even punt van deze tandartsverzekering is dan 200/0.75 = €266.

Een verzekering met 100% vergoedingsstructuur is vaak duurder, maar u bereikt wel sneller het break even punt. Zeker voor de meest uitgebreide tandartsverzekeringen kan de premie flink oplopen, en is het dus verstandig om dit mee te nemen in uw beslissing.

Kijk hier voor de Beste tandartsverzekering en hoe u de beste tandartsverzekering voor u kiest. Of ga naar de goedkoopste tandartsverzekering in de tandartsverzekering vergelijker.

 

 

 

 

Overzicht van 2013, netto vergoeding tandartsverzekeringen:

overzicht tandartsverzekering 2013 gesorteerd op percentage