Alles over een tandarts bezoek en de coronacrisis.

Kleine röntgenfoto

Laatste update: 21 december 2018 door VergelijkMondzorgTerug naar tandartstarieven

Ad X10) Kleine röntgenfoto

Per opname. Voor de intra-orale foto in het kader van Orthodontie geldt
een afwijkende tariefcode (zie tariefbeschikking Orthodontie).

Bitewings kosten

Bitewings

Boven genoemde foto laat 4 bitewings zien (kleine rontgenfoto’s). Dus 2 foto’s per keer over een periode van enkele jaren. Deze foto’s worden afhankelijk van uw caries risico gemaakt, gemiddeld om de 2 a 3 jaar.
Onderstaande informatie wordt u aangeboden in samenwerking met de website mondzorgkosten onderdeel van de tandarts beroepsvereniging ANT:

Wat is het?

Een kleine röntgenfoto is een foto die in je mond past. Je houdt deze dan met je vingers vast of je bijt op speciale instelapparatuur. Door de röntgenstraling kan de tandarts een beeld krijgen van de inwendige bouw van de mond met o.a. ook de tanden en kiezen. Na het maken van de foto zal de tandarts de foto beoordelen en indien mogelijk ook vergelijken met eerder gemaakte röntgenfoto's.

Kleine röntgenfoto's zijn nodig omdat een tandarts met alleen in de mond kijken niet alle gaatjes kan opsporen. Hiervoor neemt de tandarts elke paar jaar speciale kleine röntgenfoto's genaamd bitewings. Bij andere controles en behandelingen komt een röntgenfoto ook vaak goed van pas, bijvoorbeeld om de lengte van een wortelkanaal te bepalen of te controleren of het bot rondom een implantaat nog stabiel is.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het maken van de röntgenfoto.
  • Het beoordelen en vergelijken van de röntgenfoto.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. Alle overige tandartshandelingen

Bijzonderheden

Dit tarief mag niet gebruikt worden in het kader van een orthodontische behandeling. De tandarts kan het maken van de röntgenfoto na jouw toestemming ook delegeren aan een assistent of mondhygiënist. De (eind)beoordeling van het resultaat zal door de tandarts gedaan worden.

Biewing foto's om gaatjes op te sporen