Tandarts Vergelijken: alle tandartsen, mondhygiënisten en mondzorgverleners

Zoek naar een tandarts bij u in de buurt en vergelijk tandartsen. Vindt een praktijk met mondzorgverlener(s) die in het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) of Mondhygiënisten register (KRM) staan of een specialist die bijvoorbeeld ook in de avonduren geopend is.

*De tandarts / mondzorg database van VergelijkMondzorg is niet gebonden aan een beroepsgroep of zorgverzekeraar. Elke mondzorgverlener kan kosteloos zijn gegevens bewerken en houdt zijn gegevens actueel. Als patiënt kunt u altijd rechtstreeks contact opnemen met de tandartspraktijk, zonder tussenkomst van VergelijkMondzorg, zorgverzekeraar of beroepsgroep. Zo is uw privacy gewaarborgd, en kunt u op uw gemak de tandartsen vergelijken.

  Of u nu een goed of slecht gebit hebt, iedereen komt wel eens bij de tandarts. Een goede tandarts die u kunt vertrouwen in natuurlijk het belangrijkst. Het kiezen van de juiste tandartspraktijk kan lastig zijn. Op deze website vindt u alle praktijken, u kunt kiezen op openingstijden, stad, postcode en of differentiatie (een specifiek vak gebied, zoals bijvoorbeeld angst, endodontologie (wortelkanaalbehandelingen) of kindertandheelkunde) Helaas is het beoordelen van de geleverde kwaliteit van uw tandarts lastig te beoordelen. Ook de kwaliteitskeurmerken voor tandartsen (KRT) en (KRM) voor mondhygiënisten zeggen ook weinig tot niks over de geleverde Kwaliteit. Wel geven deze aan dat een mondzorgverlener aan bepaalde normen van nascholing doet.

  Koppeling diverse beoordelingen

  Tandartsprakijken hebben de mogelijkheid om diverse beoordelingen weer te geven gemaakt op andere vergelijkingsites, het is aan de praktijkhouder echter vrij hier voor te kiezen.

  Alle Tandartsprakijken

  Niet alleen alle tandartspraktijken maar een specialisten zoals kaakchirurgen en orthodontisten, mondhygiënisten of tandprothetici zijn vindbaar via deze zorgzoeker. Er zijn geen kosten of verplichtingen verbonden aan het hebben van een praktijkaccount.

  Niet verbonden aan zorgverzekeraars

  VergelijkMondzorg is geen onderdeel van een zorgverzekeraar, als bezoeker bent u er zo van verzekerd dat er geen gegevens of voorkeuren worden doorgegeven aan een zorgverzekeraar. Ook voor praktijkhouders geldt, er worden geen gegevens zoals een AGB-code gekoppeld aan uw praktijk en doorgespeeld aan zorgverzekeraars zoals op bijvoorbeeld wel het geval is op vergelijkbare websites.

  Er is op dit moment geen enkele kwaliteitssysteem die kan aantonen wat de kwaliteit is van het geleverde werk van de tandarts of tandartspraktijk. Het zou mooi zijn als u als patiënt inzicht zou hebben in de gemiddelde levensduur van een vulling, kroon of andere behandeling. Er wordt op dit moment wel onderzocht door diverse instanties of dit soort metingen mogelijk zijn. Voorlopig hoeft u echter nog geen kwaliteitskeurmerk voor het geleverde werk van uw tandartspraktijk te verwachten. Helaas lopen dit soort onderzoeken vaak stuk op patiëntfactoren (zoals onderhoud en leeftijd) en demografische verschillen.

  Wie is uw behandelaar

  Misschien wel belangrijker om te weten dan hoe "goed" uw tandarts is, is of uw behandelaar waarvan u denkt dat deze tandarts is wel ook echt de beschermde BIG-titel Tandarts mag voeren, praktijken hebben de mogelijkheid om deze BIG-registratie gegevens te koppelen.

  Kwaliteitsregisters

  • KRT
  • KRM

  Differentiatie registers


  Specialisten registers

  Specialisten zijn gespecialiseerd in de 2 onder genoemde vakgebieden, deze titels zijn beschermd en mogen alleen gebruikt worden wanneer iemand dus echt een specialist is. Helaas worden patiënten soms in verwarring gebracht. “Praktijk voor orthodontie” hoeft niet te betekenen dat hier een orthodontist werkt!
  • Orthodontisten
  • Kaakchirurgen

  Hoe vindt u de beste tandartspraktijk bij u in de buurt: u bent op VergelijkMondzorg vrij uw voorkeuren aan te gegeven, de praktijk gegevens worden niet achtergehouden zoals op sommige andere websites. U kunt altijd direct contact opnemen met uw voorkeurspraktijk, via bv email, telefoon of de website. Heeft u een update of een klacht dan kunt u deze rapporteren via: "Meld Fout" op de profiel pagina.

  Tandartstarieven

  VergelijkMondzorg was de eerste tandarts vergelijkingssite die de tarieven van tandartsen vergeleek in 2012 toen deze "vrij" waren en introduceerde de VM-score. Een schaal waar u snel op kunt zien welke prijsstelling een praktijk heeft. Op dit moment zijn er geen vrije tarieven meer

  De Tandartstarieven zijn gelijk voor elke tandartspraktijk, orthodontist of andere mondzorgpraktijken, toch kunnen er verschillen zijn tussen de totale kosten van een tandarts behandeling. De kosten van een behandelingen hangen af van de gebruikte materialen en methodes. Vraag daarom altijd om een begroting voor een indicatie van kosten. De tandartstarieven 2015 vindt u hier: Tandartstarieven