Zorgverzekeraars sjoemelen met polisvoorwaarden

FBTO en de kleine regionale zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid veranderen de polisvoorwaarden gedurende het jaar. Daardoor kunnen patiënten voor onverwachte nare verrassingen komen te staan.

Zorg en Zekerheid vergoedt bij een niet gecontracteerde zorgverlener de volledige gebitsprothese vanaf februari dit jaar niet meer volgens de wettelijke vergoeding van 75%. Voor een kunstgebit krijgt de verzekerde nog maar 80% van deze wettelijke vergoeding, wat neerkomt op 60% vergoeding op de kosten van een kunstgebit. Daarnaast is er altijd nog het eigen risico, waardoor een nieuw kunstgebit (+/- €1000,- ) in dat geval bijna volledig door de patiënt zelf wordt betaald. Zorg en Zekerheid werkt met een zeer beperkt aantal gecontracteerde zorgverleners waarvan de meeste geen tandarts zijn. Hierdoor wordt de patiënt gedwongen om tientallen kilometers te reizen voor meer vergoeding.

FBTO maakt zowel op de website als in de polisvoorwaarde geen melding van uitsluitingen van vergoedingen voor tandheelkundige prestatiecodes. Echter uit meldingen bij VergelijkMondzorg blijken er wel degelijk uitsluitingen te zijn. De behandeling voor het bleken van tanden wordt bijvoorbeeld niet vergoed.  Meer dan een maand geleden is hier van melding gedaan bij FBTO, waar er toezegging is gedaan deze gegevens te wijzigen op de website. Tot op heden is dit nog niet gebeurd.

Eerder kreeg Zorgverzekeraar CZ in hoger beroep een tik op de vingers. De rechter bepaalde toen dat patiënten met een naturapolis recht hebben op een hogere vergoeding dan CZ gaf, als zij naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaan.

VergelijkMondzorg is van mening dat deze zorgverzekeraars hiermee de wet overtreden en deze zorgverzekeraars met terugwerkende kracht de gemaakte kosten alsnog zouden moeten vergoeden.

 

note: Bent u benieuwd wat uw tandartsverzekering wel en niet vergoedt, bekijk dan het vergoedingen overzicht.

 

 

 

De website voor de mondzorg, vol met informatie over tandheelkundige onderwerpen, verzekeringen, tandartstarieven, tandartsverzekeringen en nog veel meer. Op Twitter te volgen onder: vmondzorg

Geplaatst in Zorgverzekeraars
One comment on “Zorgverzekeraars sjoemelen met polisvoorwaarden
  1. assistente schreef:

    Helemaal mee eens. Schandalig dat Zorg en Zekerheid de tandarts 10% onder het Nza tarief betaalt als hij/zij een contract afsluit voor de conventionele prothese. Prothesedragers zijn vaak kwetsbare ouderen die niet meer in staat zijn ver te reizen voor een prothese. Al 5x voor het vervaardigen en dan nog de nodige keren voor drukplekken. Bovendien weten ze van deze regeling niet af en gaan standaard naar de hun vertrouwde tandarts. WAAROM DOET NIEMAND HIER WAT AAN EIGENLIJK???? Bovendien stond er in 2013 niets van op hun site, pas sinds 1 februari 2014 staat er iets over te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.