Dentidrill: Verpruts het gebit van uw kind, en zoek daarna iemand die dit weer opknapt?

28-10-2013 update: Marketing grap van Ixorg.nl

ixorg[1]

 

De eerste tandheelkundige doe-het-zelf-set is nu te koop in Nederland en de Verenigde Staten. Wat het precies is, hoe het exact werkt en wie er achter zit is nog onduidelijk. Het product heet Dentidrill en kost 200 euro.

We gaan er voorlopig nog vanuit dat het om een grap gaat, of een nu al geslaagde viral van een zorgverzekeraar. En daar doen wij dan ook graag even in mee…

In het reclame-filmpje lijkt er sprake van een echt ronddraaiend boortje, maar het zou ook een soort sonisch tril apparaatje kunnen zijn, dat de werking van de tandartsboor moet evenaren, maar dat wel zonder water koeling. Deze zou pijnloos moeten werken in combinatie met de bijgeleverde lidocaïne, welke op het tandvlees wordt aangebracht. Lidocaïne is echter een oppervlakte verdoving, welke alleen de buitenzijde van het tandvlees doof aan laat voelen en niet de tand of kies kan verdoven, omdat de zenuw van de tand vanuit de kaak komt.

Even voorbijgaand aan het feit dat niet iedereen weet hoe cariës (een gaatje) er uit ziet, mag deze zich voor het gebruik van de Dentidrill-set ook nog alleen in het midden van de tand bevinden. Dit omdat er geen materiaal wordt meegeleverd om een gaatje tussen de tanden/kiezen te vullen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat wanneer het drinken van frisdrank al pijnlijk is, er mogelijk al meer “mis” is met de kies dan een klein gaatje.

Vervolgens wordt er een onduidelijk goedje, waarschijnlijk een chemisch dual cure uithardend glasionomeer, aangebracht in een natte mond. En dat alles voor de weggeef prijs van 200 euro! Het resultaat; een mislukte vulling die waarschijnlijk op een ontsteking uitloopt, of op een door de boor opengereten wang of tong. Waardoor je als ouder de komende 5 jaar geen knuffel meer krijgt van je oogappeltje.

Nota bene; Tandartszorg voor kinderen tot en met 17 jaar wordt in Nederland volledig vergoed door de zorgverzekering en is dus “gratis”.
Mocht je toch aan de gang zijn geweest met de Dentidrill en is de boel in de soep gelopen? VergelijkMondzorg heeft een tandarts-zoekmodule voor een tandarts bij u in de regio.

25-10-2013 – Onderstaand filmje maakt de geloofwaardigheid van het bestaan van de doe-het-zelf-boor alleen maar onwaarschijnlijker.

En de facebook pagina van Dentidrill: https://www.facebook.com/DentiDrill

 

De website voor de mondzorg, vol met informatie over tandheelkundige onderwerpen, verzekeringen, tandartstarieven, tandartsverzekeringen en nog veel meer. Op Twitter te volgen onder: vmondzorg

Geplaatst in Geen categorie, Zorg
2 comments on “Dentidrill: Verpruts het gebit van uw kind, en zoek daarna iemand die dit weer opknapt?
  1. Karin schreef:

    Dit is een grap, ik hoop dat niemand gelooft dat dit echt is… Ik werk zelf in een tandartspraktijk en het is echt niet mogelijk om als leek gaten te gaan boren, als die uberhaupt al zelf gediagnosticeerd kunnen worden. Tenzij er een zichtbaar gat zit, maar dan weten mensen nog niet dat ze deze meestal verder uit moeten boren en niet alleen vullen. Daarnaast is tandheelkunde voor kinderen t/m 17 jaar gratis, dus kostenbesparend is het voor mensen met kinderen dan zeker niet.
    Wel complimenten hiervoor, lijkt net echt….maar als professional is het te lachwekkend om echt te kunnen zijn…

  2. koekiemonster schreef:

    Gezien er maar 1 “verzekeraar” echt in de spotlights moet dit jaar….zet ik mn koekies in op IXORG.Toevallig heeft een van de managers daar een bedrijfje gespecialiseerd in het laten maken van dummy modellen in china.Verder nog het Global Dentist Association logo op de verpakking…die club bestaat niet. Gewoon een goede viral en een stunt die de tandheelkundige gemoederen lekker bezig houdt 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.