Tandheelkundige ongevallen dekking tandartsverzekering

Een ongeval zit in een klein hoekje maar kan helaas grote gevolgen hebben. Tot 2014 voor de introductie van Ixorg waren er eigenlijk geen toereikende ongevallendekkingen en of verzekering voor schade aan het gebit. De standaard huis tuin en keuken ongevallendekking verzekering, vergoedt meestal niet de schade aan het gebit. Na de introductie van Ixorg een spaarproduct voor mondzorg met €10.000 tandheelkundige ongevallendekking worden er nu wel alternatieven aangeboden door zorgverzekeraars.

Wat te doen bij schade aan gebit na ongeval

Is uw tand er uit, verplaatst of een stuk af. Gooi uw tand of stuk tand niet weg! Is uw tand er uit bewaar deze het liefst in uw eigen speeksel/spuug/bloed. Liever geen melk vanwege lichaamsvreemde eiwitten.

Bel met uw tandartspraktijk, zij kunnen u informeren over wat u het beste kan doen. Ook als ze gesloten zijn, u wordt dan doorverbonden met de spoedgevallendienst. Een uitgeslagen of gevallen tand heeft een overlevingskans wanneer deze binnen een uur wordt teruggeplaatst.

Maak een foto, van het “ongeval” en de schade aan uw gebit. Dit kan eventuele vergoeding van uw zorgverzekeraar vergemakkelijken. Meldt u ongeval bij uw zorgverzekeraar. Het kan soms voorkomen dat een klacht pas later gaat opspelen, soms zelfs na enkele jaren. Doe dus altijd een meldingbij uw zorgverzekeraar als uw tandarts mogelijker wijs in de toekomst problemen verwacht.

Vergoeding verzekering na tandheelkundig ongeval

De ongevallen dekking is een extra vergoeding bovenop de eventuele tandartsverzekering die u heeft. De ongevallendekking hoeft echter niet gekoppeld te zijn aan de tandartsverzekering. Of uw tandartsverzekering een ongevallen dekt ziet u ook in het overzicht tandartsverzekeringen. De volgende zorgverzekeraars hebben een tandheelkundige ongevallen dekking bij de tandartsverzekering:

De ongevallen dekking geldt voor de leeftijd boven de 18, en kan oplopen tot maximaal €10.000

  • CZ
  • CZ direct
  • Delta Lloyd
  • ONVZ
  • PNOzorg
  • VGZ ( 100% alleen met Jong pakket tot 27 jaar)

Bij alle aanvullende verzekeringen van Zilveren Kruis en het online label ZieZo, maar dus niet de tandartsverzekering krijgt u een tandheelkundige ongevallen dekking

Beperkte ongevallen dekking

De volgende verzekeraars bieden een extra ongevallendekking aan bij een tandheelkundig ongeval, echter deze is relatief beperkt in hoogte, of wordt beperkt door leeftijd. Bijvoorbeeld als u voor uw 18de een ongeval heeft gehad, en deze pas hersteld kan worden als u kaak is uitontwikkeld/gegroeid.

Zorg en Zekerheid tot maximaal €2000 in aanvullende verzekering
Ditzo: tot maximaal €750 in aanvullende verzekering

Leeftijdsrestrictie:

Labels van VGZ:
kronen en bruggen 100% tot 22 jaar
United consumers
Unive
VGZ

Prolife, Nedasco:
100%, max. € 10.000 indien ongeval voor 18de jarige leeftijd

Menzis , Anderzorg:
100% fronttand vervanging tot 22 jaar

Friesland zorgverzekering:
€750 tot 25 jaar

Let op alle verzekeraar vergoeden alleen tandheelkundige kosten als ongeval als deze zijn veroorzaakt door een ongeval, is uw voortand afgebroken omdat er een grote vulling in zit en u heeft op een pitje gebeten geldt deze extra vergoeding niet. Bel altijd uw zorgverzekeraar op als u aanvullend verzekerd bent. Mogelijk komt u in aanmerking voor extra vergoeding of coulance regeling.

Gratis tandarts ongevallen dekking

10.000 euro gratis tandarts ongevallen dekking