Alles over een tandarts bezoek en de coronacrisis.

Voortgezette behandeling met iatrogene schade

Laatste update: 21 december 2018 door VergelijkMondzorgTerug naar tandartstarieven

E56 Voortgezette behandeling met iatrogene schade

Behandeling afgebroken door vorige of verwijzende zorgaanbieder in verband met gecalcificeerde kanalen, ledges, afgebroken instrumenten, apicale transportatie, perforatie, etc. Per kanaal in rekening te brengen.

Onderstaande informatie wordt u aangeboden in samenwerking met de website mondzorgkosten onderdeel van de tandarts beroepsvereniging ANT:

Wat is het?

Een toeslag die in rekening kan worden gebracht bij een wortelkanaalbehandeling indien deze wordt voortgezet nadat een vorige tandarts de behandeling heeft moeten afbreken vanwege problemen. Deze ontstane problemen kunnen bestaan uit ontoegankelijke kanalen maar o.a. ook uit complicaties als afgebroken vijlen en perforaties van een wortel.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het voortzetten van de wortelkanaalbehandeling en de extra tijd die het kost om de ontstane situatie (proberen) op te lossen van één wortelkanaal.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  • De materiaalkosten van biokeramische vulmaterialen (MTA) om bijv. perforaties af te dichten.
  • Alle overige tandartshandelingen bij een wortelkanaalbehandeling.

Wat is verplicht?

Het elementnummer moet bij deze prestatiecode worden vermeld.

Bijzonderheden

Deze code wordt per kanaal in rekening gebracht. Verder kan deze code alleen in rekening worden gebracht bij een DETI-score van B en Klasse II of III van de Classificatie.