Alles over een tandarts bezoek en de coronacrisis.

Therapeutische positiebepaling

Laatste update: 21 december 2018 door VergelijkMondzorgTerug naar tandartstarieven

G16 Therapeutische positiebepaling

Opnieuw bepalen van de therapeutische positie van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak door middel van een wasbeet en opnieuw ingipsen.

Onderstaande informatie wordt u aangeboden in samenwerking met de website mondzorgkosten onderdeel van de tandarts beroepsvereniging ANT:

Wat is het?

De kaakkopjes (onderkaak) in de gewrichtskommen (schedel) kunnen om verschillende redenen een verkeerde positie innemen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij de geheel- of gedeeltelijk tandeloze mond, door traumata, tumoren of groeistoornissen. In zulke situaties moet een therapeutische positiebepaling vastleggen welke positie wenselijk is bij het herstellen van normale verhoudingen in de kaakgewrichten en functie. Dit betreft ook de verticale verhoudingen (beethoogte) van de onderkaak en de bovenkaak.

Deze code is met name van toepassing bij restauratieve werkzaamheden en niet ten behoeve van de behandeling van pijn en niet goed functioneren van het kauwstelsel.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Alle handelingen omtrent het bepalen van de wenselijke positie van de kaakkopjes, inclusief controle in de ‘articulator’ en bij de patiënt.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. De (extra) tandtechniekkosten van deze methode. Deze mag de tandarts 1 op 1 doorberekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.