Alles over een tandarts bezoek en de coronacrisis.

Inwendig bleken, eerste zitting

Laatste update: 21 december 2018 door VergelijkMondzorgTerug naar tandartstarieven

E90 Inwendig bleken, eerste zitting

Dit omvat: het verwijderen van vulmateriaal uit de tandholte (pulpakamer) en het coronale deel van het wortelkanaal, het aanbrengeneen lekvrije onderlaag en het insluiten van bleekmateriaal. Per element in rekening te brengen.

Toelichting VergelijkMondzorg:

Inwendig bleken heeft een wezenlijk ander indicatie gebied dan extern bleken (wat veelal gebruikt wordt om tanden lichter te maken om cosmetische redenen). Intern bleken is ook om een tand lichter te maken, maar dit gaat dan over 1 element. Meestal is dit element veel donkerder geworden doordat deze dood is gegaan, of verkleurd door de endodontische behandeling. Deze behandeling wordt in tegenstelling tot extern bleken meestal wel vergoed

Onderstaande informatie wordt u aangeboden in samenwerking met de website mondzorgkosten onderdeel van de tandarts beroepsvereniging ANT:

Wat is het?

Een dode tand of kies wordt vaak donkerder. Soms kan ook de wortelkanaalbehandeling de verkleuring veroorzaken. Inwendig bleken kan dan een uitkomst zijn voor dode tanden en kiezen. In de tandholte (pulpakamer) wordt een bleekpasta aangebracht. Onderdeel van de bleekbehandeling is dat met vullingen zowel het binnenste deel naar het wortelkanaal als ook de opening naar de mondholte goed wordt afgesloten. Hierdoor kan zonder lekkages de bleekpasta zijn werk doen. Dit tarief is voor de eerste afspraak.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het verwijderen van het (wortelkanaal) vulmateriaal uit de tandholte/pulpakamer en het bovenste deel van de tand of kies.
  • Het aanbrengen van een vulling om het wortelkanaal af te sluiten en een tijdelijke vulling om de tand of kies ook naar de mondholte toe af te sluiten.
  • Het insluiten van bleekpasta.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  • Verdoving (A10/A15).
  • Rubberdam (E45).
  • De definitieve vulling om de tand of kies weer af te sluiten.

Wat is verplicht?

Het elementnummer moet bij deze prestatiecode worden vermeld.

Bijzonderheden

E90 mag niet in combinatie met E54 in rekening worden gebracht omdat het verwijderen van wortelkanaalvulmateriaal al in het tarief inbegrepen is.