Alles over een tandarts bezoek en de coronacrisis.

Individuele afdruk met randopbouw

Laatste update: 21 december 2018 door VergelijkMondzorgTerug naar tandartstarieven
Onderstaande informatie wordt u aangeboden in samenwerking met de website mondzorgkosten onderdeel van de tandarts beroepsvereniging ANT:

Wat is het?

Een toeslag bij een volledig kunstgebit voor het maken van een precisie afdruk met behulp van een inspaniduele lepel en een randopbouw.

Het maken van een kunstgebit begint altijd met een afdruk met behulp van standaardlepels (confectie) en een afdrukmateriaal (alginaat). Van deze afdruk wordt in het tandtechnisch laboratorium een gipsmodel gemaakt waarop van kunststof een inspaniduele lepel wordt vervaardigd.

Met deze inspaniduele lepel, die op maat is gemaakt voor de mond van de patiënt, kan een precisie afdruk worden genomen. Voor de afdruk wordt de randopbouw aangebracht; een laagje harde was of stevig afdrukmateriaal waarmee de randen van de afdruklepel worden afgevormd. Door aan de spieren te trekken worden de spieraanhechtingen en lipbandjes goed vastgelegd.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • De precisie afdruk met de inspaniduele lepel.
  • De randopbouw

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. De overige tandartshandelingen.
  2. De (extra) tandtechniekkosten van deze methode. Deze mag de tandarts 1 op 1 doorberekenen.

Bijzonderheden

De toeslag kan per lepel met randopbouw, dus per kaak in rekening gebracht worden.
De toeslag kan alleen bij een volledig kunstgebit in rekening gebracht worden (P21, P25, P30) en niet bij een gedeeltelijke (frame)prothese.

Randopbouw bij een precisie afdruk voor een volledig kunstgebit in de bovenkaak

Randopbouw1
Randopbouw2

Randopbouw onderprothese