Alles over een tandarts bezoek en de coronacrisis.

Gebitsreiniging, tarief per 5 min

Laatste update: 21 december 2018 door VergelijkMondzorgTerug naar tandartstarieven

Ad M03 Gebitsreiniging per 5 minuten

Het verwijderen van plaque, tandsteen en/of polijsten van tanden, kiezen, implantaten of prothese. De prestatie wordt uitsluitend naar evenredigheid van de werkelijke behandeltijd voor deze prestatie in tijdseenheden van vijf minuten gedeclareerd. Dit betekent dat de behandeltijd dient te worden afgerond naar het dichtstbijzijnde veelvoud van vijf minuten.

Onderstaande informatie wordt u aangeboden in samenwerking met de website mondzorgkosten onderdeel van de tandarts beroepsvereniging ANT:

Wat is het?

Het reinigen van tanden, kiezen implantaten en kunstgebitten.

Dit kan met verschillende instrumenten gebeuren, variërend van handscalers, ultrasone tandsteenverwijderaars tot en met 'air polishers'.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het verwijderen van tandplak en/of tandsteen.
  • Het polijsten van de tanden, kiezen, implantaten of een kunstgebit.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. Alle overige tandartshandelingen.

Bijzonderheden

De code M03 wordt per tijdblok van 5 minuten in rekening gebracht en (naar evenredigheid) afgerond. Dit betekent dat 17 minuten behandeltijd naar beneden wordt afgerond en 18 minuten wordt naar boven afgerond. In dat laatste geval staat op de rekening dan viermaal de code M03.

Bij behandeltijd gaat het om de 'directe behandeltijd'. Dat is de tijd waar u zelf bij aanwezig bent en ook behandeld wordt. Het doen van de administratie, zoals de facturatie hoort daar niet bij. Het is wel zo dat voor een goede behandeling de mondzorgverlener ook algemene vragen stelt, zoals over uw gezondheid (medische anamnese) of over uw mondgezondheid (tandheelkundige anamnese). De bevindingen hiervan worden genoteerd in het dossier tijdens de behandeling.