Alles over een tandarts bezoek en de coronacrisis.

Beoordelen meerdimensionale kaakfoto

Laatste update: 21 december 2018 door VergelijkMondzorgTerug naar tandartstarieven

Ad X26) Beoordelen van de meerdimensionale kaakfoto

Het beoordelen van de CT-scan en het bespreken met de patiënt.

Onderstaande informatie wordt u aangeboden in samenwerking met de website mondzorgkosten onderdeel van de tandarts beroepsvereniging ANT:

Wat is het?

Het beoordelen van een driedimensionale röntgenfoto waarop (een deel van) de schedel, kaken en/of tanden en kiezen staan.

In sommige gevallen geeft een normale tweedimensionale (2D) röntgenfoto te weinig informatie en is het behulpzaam om een driedimensionale (3D) röntgenfoto te nemen. Een 3D foto kan meer informatie geven over:

- De positie van (niet doorgebroken) tanden en kiezen in de kaak.- De ligging, vorm en afwijkingen van de kaakbijholte (sinus maxillaris).- De hoeveelheid beschikbare bot voor het plaatsen van implantaten.- De ligging van de zenuwkanalen.- Aanwezigheid en (exacte) vorm van ontstekingen.- Aanwezigheid van onbegrepen pijnklachten (bijvoorbeeld de aanwezigheid van wortelfracturen).- Het opsporen van (dichtgeslibde) wortelkanalen.

In de tandheelkunde wordt voor een 3D foto niet vaak de CT-scan techniek gebruikt maar de CBCT techniek. Deze CBCT opname kan zittend of staand gemaakt worden. Een CBCT machine is een zeer kostbaar instrument.

Wat is in het tarief inbegrepen?

  • Het beoordelen van de 3D röntgenfoto.
  • Het schrijven van een verslag of (terug)rapportage
  • Het bespreken van de bevindingen.

Wat is niet in het tarief inbegrepen?

  1. Het maken van de 3D röntgenfoto.

CBCT opname bekeken in verschillende vlakken