Menzis Tandartsverzekering

Menzis tandartsverzekering 2016

Voor actuele informatie ga naar tandartsverzekering menzis

Menzis Premie 2016 is bekend,en is één van de goedkoopste dit jaar via het aangeboden VergelijkMondzorg collectief. Er zijn buiten dit collectief geen verdere wijzigingen t.o.v. vorig jaar. Lees hieronder verder.

Onderstaande is 18-11-2015 voor het laatst geupdate: Menzis heeft de basispremie en de premies voor de aanvullende tandartsverzekeringen 2015 bekend gemaakt. Menzis stopt definitief met het aanbieden van de verrichtingenpolis. Er komt een sommenpolis met een maximale vergoeding van, (TV = TandVerzorgd) TV €250, TV €500 en TV €750. De vorig jaar geïntroduceerde polis voor prothese patiënten blijft wel in zijn huidige vorm bestaan. De jongerenpolis krijgt een maximale vergoeding van €150.

Menzis stopt met de tandartsverzekering verrichtingenpolis in 2015

De overgang van een verrichtingenpolis naar een sommenpolis heeft een enorme impact op de vergoeding. Naast het wijzigen van de type polis introduceert Menzis een wachttijd voor TV €500, het alternatief van de huidige TV2. Voor TV €750, het alternatief van TV3 gold deze wachttijd al.

Voorheen was de tandartsverzekering van Menzis een verrichtingenpolis. Deze vorm van polis kent geen maximum vergoeding. Menzis gaat nu over op een sommenpolis waar wel sprake is van een maximale vergoeding, dit is de meest voorkomende vorm van tandartsverzekeringen bij zorgverzekeraars. Bij een verrichtingenpolis betaalt u meestal een deel van de behandeling zelf als deze in aanmerking komt voor vergoeding, ongeacht de kosten of het aantal behandelingen. Er zijn echter bij een verrichtingenpolis wel veel behandelingen uitgesloten van vergoeding. Voor groot verbruikers die vaak bij de tandarts komen was pakket TV1 dan ook een hele goede verzekering t.o.v. de betaalde premie. Nu zal het alternatief voor de TV1 voor deze groep dan zeker niet meer toereikend zijn! Een groot voordeel van de nieuwe sommenpolis is de toegenomen transparantie en begrijpelijkheid van wat er nu wel en niet vergoed wordt. Anders gezegd, u krijgt nu een zakje met geld, die u nagenoeg vrij kunt besteden aan tandheelkundige zorg.

Voor de mondzorgverleners veranderd er ook het nodige. Menzis is niet meer bereid het debiteurenrisico te dragen, voor u als patiënt kan dit betekenen dat u vaker gevraagd wordt het niet verzekerde bedrag direct af te rekenen.

Wijzigingen Menzis tandartsverzekering 2015:

  • Verzekerden met TandVerzorgd 1 krijgen TandVerzorgd €250 aangeboden
  • Verzekerden met TandVerzorgd 2 krijgen TandVerzorgd €500 aangeboden, zonder wachttijd uitgebreide behandelingen
  • Verzekerden met TandVerzorgd 3 krijgen TandVerzorgd €750 aangeboden, zonder wachttijd uitgebreide behandelingen
  • Jongerenverzorgd €150 Let op! deze vergoeding kan veel lager uitvallen dan in afgelopen jaar
  • Alle codes 80% vergoed met uitzondering van C90 (niet nagekomen afspraak), uitwendig bleken en Orthodontie* (*wel in pakket 3)
  • Vergoeding bij fronttrauma voor mensen tot en met de leeftijd van 21 jaar. Machtiging is hiervoor noodzakelijk. De Jongerenverzorgd polis heeft deze dekking niet.
  • Wachttijd bij overstappen naar “hoger” pakket op kroon- en brugwerk, implantologie of orthodontie behandelingen. Voorbeeld u heeft nu TV1 en wilt overstappen naar TV €500 of TV €750

Grote groep overstappers met een kleine beurs verwacht

Veel zal gaan afhangen van de premie van de aanvullende tandartsverzekering voor 2015. Wanneer Menzis niet een hele scherpe prijs gaat neerzetten, zullen er na verwachting veel verzekerden gaan overstappen vanwege de tandartsverzekering. Menzis probeert zeer waarschijnlijk met deze nieuwe strategie de oude TV1 grootgebruikers kwijt te raken. Deze grote groep drukt zwaar op het resultaat van Menzis. Het wordt deze mensen nu lastiger gemaakt zich goed te kunnen verzekeren. Houdt u deze website in de gaten, VergelijkMondzorg zal tot in detail gaan uitrekenen of het aanbod van Menzis voor u aantrekkelijk is. De premie zal waarschijnlijk halverwege november bekend worden gemaakt.

Update de “standaard” tarieven van Menzis zijn stevig, echter met het collectief PMA welke voor iedereen beschikbaar is, is de positionering van de pakketten iets scherper dan gemiddeld te noemen. Lees hier meer over in het tandartsverzekering overzicht.

Beperkte vergoeding Menzis TV €500 en TV €750 in het eerste jaar

Voor de Menzis tandartsverzekering pakket tandverzorgd €500 en €750 geldt één jaar wachttijd voor vergoeding op kronen, bruggen en implantologie. Alleen voor het hoogste pakket TV €750 is er vergoeding mogelijke voor orthodontie na 1 jaar wachttijd. Menzis is tot nu toe de enige verzekeraar die een beperking stelt in de zin van een wachttijd bij kronen- en bruggen bij een pakket met €500 euro dekking. Het is niet te hopen, maar mogelijk volgen andere zorgverzekeraars.

Menzis zorgverzekering 2015

Tandartsverzekering Menzis vergoedingen en premie

Vergelijk Menzis met andere zorgverzekeraars

 

———————————————–2014———————————-

Tandartsverzekering Menzis 2014

Menzis hanteert zeer veel uitzonderingen maar werkt daar in tegen zonder limiet voor TV jeugd, TV1, TV2, en TV3: meer over exacte vergoedingen leest u hier:

Menzis orthodontie:

TV3 Eenmalig € 2000 voor orthodontie tot 18 jaar, eenmalig € 1000 voor orthodontie vanaf 18.

Kinderen jonger dan 18 jaar

Voor kinderen jonger dan 18 jaar kan alleen een TandVerzorgd 3 aan worden gevraagd.

  • Kinderen jonger dan 10 jaar betalen geen premie voor TV3.
  • Kinderen van 10 t/m 17 jaar betalen een gereduceerde premie voor TV3.

Deze verzekering dient 1 jaar voorafgaande aan de behandeling te worden afgesloten!
De premie voor TV3 voor kinderen is €10,50 per maand

De website voor de mondzorg, vol met informatie over tandheelkundige onderwerpen, verzekeringen, tandartstarieven, tandartsverzekeringen en nog veel meer. Op Twitter te volgen onder: vmondzorg

Geplaatst in Tandartspraktijk
One comment on “Menzis Tandartsverzekering
  1. Erg interessant artikel. Ben benieuwd hoe dit er in 2016 uitziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.