Jongeren let op met budget en natura polis voor kaakchirurgie

Het is extra goed opletten voor jongeren die kiezen voor een budget natura polis. Bij het doorbreken van verstandskiezen, of meestal vaak bij het gebrek van doorbreken kunnen er problemen ontstaan die veel last geven. Vaak zijn dit pericoronitis klachten (het ontsteken van het tandvlees om de tand heen).

Wanneer de verstandskiezen niet goed zijn doorgebroken en klachten gaan geven, worden deze vaak verwijderd. Er zijn tandartsen die dat voor je doen, echter vaak wordt je doorgestuurd naar de kaakchirurg, zeker bij kans op mogelijke complicaties. Wordt je doorgestuurd naar de kaakchirurg, de kosten van zo’n behandeling valt niet binnen de tandartsverzekering maar worden uit de basis betaald. Je hebt dus vandoen met je eigen risico maar ook, of dit ziekenhuis wel een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Zo heeft Zekur (pijlmoment 21-11-2015) bv geen gecontracteerde ziekenhuis in Arnhem en zijn er maar 52 van de 269 ziekenhuizen gecontracteerd.

Bespaar tip! Vanwege het eigen risico probeer probeer alle verstandskiezen er in één jaar uit te laten halen als je in deze luxe positie zit.

 

 

De website voor de mondzorg, vol met informatie over tandheelkundige onderwerpen, verzekeringen, tandartstarieven, tandartsverzekeringen en nog veel meer. Op Twitter te volgen onder: vmondzorg

Geplaatst in Geen categorie