Implantologie tarieven 20% omlaag 2015

De implantologie tarieven gaan per 1 juli flink onderuit, het gaat hier dan over de tandheelkundige J-codes. De NZa heeft vandaag bekend gemaakt dat het slepende kostenonderzoek mondzorg is afgerond. Een jaar later dan gepland, worden de mondzorg tarieven aangepast. De implantaat-codes (J-codes) worden met 19,14% gecorrigeerd op de al bekende tarieven voor 2015. Deze tarieven zijn 0,94% lager dan de huidige tarieven van 2014. De algemene tarieven mondzorg worden 5,15% en orthodontie 1,45% lager, ten opzichte van de tarieven januari 2015. Alle aanpassingen gelden vanaf juli 2015.

Note: De totale kosten van een kroon op implantaat behandeling zullen niet met dit 20% dalen. Een kroon op implantaten bestaan uit diverse codes, waaronder J-codes maar ook diverse R en andere tandartscodes. Een behandeling kan per patiënt maar ook behandelaar verschillen, vraag daarom altijd om een begroting. De totale kosten van zo’n behandeling zullen vanaf juli 2015 ongeveer 10% goedkoper uitvallen. Voor protheses op implantaten hebben deze wijzigingen vaak geen effect op de kosten voor u als patiënt. Over het algemeen geldt namelijk dat het hier om basiszorg gaat. Voor meer informatie over kosten en vergoeding protheses (kunstgebit) zie hier.

 

De website voor de mondzorg, vol met informatie over tandheelkundige onderwerpen, verzekeringen, tandartstarieven, tandartsverzekeringen en nog veel meer. Op Twitter te volgen onder: vmondzorg

Geplaatst in Tandartstarieven