Betch vermeldt verkeerde tarieven, Independer kopieert schaamteloos

De regels van fatsoen gaan overboord, vergelijkingssites hebben er alles voor over om bezoekers te trekken. Voor de bezoeker is het dus oppassen geblazen bij vergelijkingssites, gegevens worden zonder pardon en controle overgenomen. Hierdoor is het lastig te bepalen of de informatie objectief, kwalitatief en transparant is. Het is niet nieuw dat er veel wordt gekopieerd op internet, maar nu maakt ook de grootste vergelijkingssite Independer zich schuldig aan het kopiëren* zonder bronvermelding, dit keer komt de informatie van VergelijkMondzorg.nl. Extra opmerkelijk is dat Independer nog juridische stappen had ondernomen tegen Betch vanwege het overnemen van “Indy”, de lopende lamp van de Independer televisie reclame.

Helaas is Betch ook niet de oplossing en zo transparant als ze stellen. Betch maakt grootscheeps reclame dat deze alle vergelijkers vergelijkt. Dat dit niet de waarheid is moge duidelijk zijn. Vervelender voor de bezoeker is dat er ook nog eens onjuiste tarieven worden gehanteerd. Er worden goedkopere tarieven vermeld op Betch dan er daadwerkelijk betaald moet worden. Wanneer Betch u verwijst naar een andere vergelijkingssite krijgt Betch provisie wanneer u de verzekering afsluit, helaas bent u wel een stuk duurder uit dan verwacht. Voorbeelden hiervan  zijn Energiek of Salland, maar mogelijk nog meer zorgverzekeraars.

Via VergelijkMondzorg krijgt u een korting bij Energiek welke gelijk is aan die van Betch, echter via Independer is deze verzekering nog iets goedkoper. Betch vermeldt op zijn website dat Independer net zo duur is als de directe link via Betch. U wordt dus niet verwezen naar de goedkoopste aanbieder. Dit is dus onjuist en waarschijnlijk provisie gedreven. VergelijkMondzorg heeft er daarom voor gekozen u niet rechtstreeks naar Energiek te verwijzen, maar u door te sturen naar Independer omdat u op deze manier het goedkoopst uit bent.

Salland: Voor de zorgverzekering van Salland lopen de verschillen nog veel verder op. U bent zomaar €50 euro of meer goedkoper uit via VergelijkMondzorg, dit komt door de unieke korting die u krijgt via deze site, in vergelijking met de andere vergelijkers. Vergelijk zelf!

*Toelichting:

  • VergelijkMondzorg publiceerde onmiddellijk  de tandartstarieven 2014 nadat deze waren vrijgegeven door de NZa. Omdat eerder websites informatie zonder bronvermelding overnamen  zijn er zogenoemde “markers” geplaatst. Dit blijkt bij Independer niet nodig te zijn omdat deze ook nagenoeg de inleidende tekst heeft overgenomen. Maar als extra validatie kijkt u eens bij E56 €39,24 het NZa tarief is €39,23.

23-12-2013: Independer biedt zijn excuses aan voor het niet vermelden van de bron en doet dit alsnog, netjes, daarmee is de kous af.

ind2014-1 ind2014-2 ind2014-3bet-1 bet-2 bet-3

 

De website voor de mondzorg, vol met informatie over tandheelkundige onderwerpen, verzekeringen, tandartstarieven, tandartsverzekeringen en nog veel meer. Op Twitter te volgen onder: vmondzorg

Geplaatst in Website