Anno12 Tandartsverzekering


De tandartsverzekering van Anno12 is bekend. Anno12 is een nieuwe coöperatieve zorgverzekeraar waar u een ledencertificaat kunt kopen en daarmee mede eigenaar wordt van Anno12. Het idee is dat u hiermee invloed krijgt in de toekomstige dekking en uitvoering van deze zorgverzekeraar. Daarnaast deelt u mee in het resultaat, zoals Anno12 stelt: teveel betaalde premie ontvangt u terug. Anno12 is geen label van een grote zorgverzekeraar en is daarmee echt een nieuw “merk”. Wel wordt DSW als onderverzekeraar gebruikt. Anno12 biedt alleen maar een restitutiepolis aan, de vrije zorg keuze.

De premies van de aanvullende pakketten zijn nog niet bekend. Anno12 kent voor de aanvullende verzekering geen aparte, losse tandartsverzekering. De aanvullende verzekeringen omvatten dekking voor fysiotherapie, tandarts, orthodontie, brillen/contactlenzen en alternatieve geneeswijzen.

De 2 aanvullende pakketten zijn:
Gewoon Bewust en Prima Bewust, waarbij de 2de een uitgebreidere dekking geeft.
Voor een uitgebreid premie en dekkingsoverzicht kijk op de overzichtspagina van Anno12.

De polis is nagenoeg gelijk aan die van DSW. DSW en nu dus ook Anno12 hebben de meest complexe dekking van alle tandheelkundige zorgverzekeringen. Dit hoeft niet te betekenen dat dit een slechte dekking is. Of u in aanmerking komt voor vergoeding is volledig afhankelijk van wat voor behandelingen u krijgt bij de tandarts. Het meest opvallende is dat er geen dekking is voor de grootste vulling binnen de aanvullende verzekering van Anno12 Gewoon Bewust. Een iets kleinere vulling wordt wel vergoed en nog onbeperkt in aantal ook. Dit is nogal opmerkelijk, als de vulling iets groter blijkt uit te vallen dan verwacht dan geldt er geen vergoeding meer. Dit kan als een vervelende verassing komen voor u als patiënt. Anno12 biedt geen verhoging van eigen risico aan, dit met het idee dat zorgkosten voor iedereen gelijk moeten zijn.

Als uitzondering t.o.v. de DSW tandheelkundige dekking, is dat er bij Anno12 een machtiging nodig is als de vergoeding van een behandeling boven de 1000 euro uit komt. In theorie is er geen limiet in vergoeding, iets wat dan wel weer absoluut royaal genoemd mag worden.

Update: 30-10-2014, DSW heeft laten weten dat vanaf 2015 voor zowel DSW als dus ook bij Anno12 een machtiging nodig is mocht de vergoeding van een behandeling boven de 1000 euro uit komen. In theorie is er geen limiet in vergoeding, iets wat dan wel weer absoluut royaal genoemd mag worden.

VergelijkMondzorg is bang dat verzekerden niet goed weten waarvoor ze nu eigenlijk tandheelkundig verzekerd zijn bij DSW/Anno12.  Dit komt omdat de polis veelal lijkt op een verrichtingen polis, deze kennen in tegenstelling tot de vaak voorkomende sommenpolissen van de concurrenten geen maximale vergoeding. Echter om de zorgkosten in de hand te houden zijn er veel behandelcodes uitgesloten van vergoedingen. Welke codes worden uitgesloten wordt niet goed duidelijk gemaakt in de polis, alleen de behandelcodes waar vergoeding voor geldt worden duidelijk weergegeven. De snelle lezer denkt dat veelal alle tandheelkundige codes vergoed worden, hierin zijn DSW en Anno12 dus niet transparant.  Anders gezegd, u kunt denken dat u goed verzekerd bent, maar totaal geen vergoeding krijgen voor de behandeling die u nodig heeft. Aan de andere kant kunt u ook onbeperkte wel vergoeding krijgen.

De website voor de mondzorg, vol met informatie over tandheelkundige onderwerpen, verzekeringen, tandartstarieven, tandartsverzekeringen en nog veel meer. Op Twitter te volgen onder: vmondzorg

Geplaatst in Tandartsverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.