Aanvullende tandartsverzekering toch populair

Veel interesse in verzekeringen die alles vergoeden

Aanvullende tandartsverzekeringen zijn vaak interessant voor mensen die af en toe, of regelmatig bij de tandarts in de stoel zitten. Petra van Zuilen van de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) betwijfelt in een eerder bericht echter het nut van aanvullende verzekeringen voor mensen met een gezond gebit.

Volgens Falco Everdij van Vergelijkmondzorg is het inderdaad niet altijd nodig dat mensen met een gezond gebit zich een dure tandartsverzekering laten aanmeten. “Het kan echter wel lonen om aanvullende verzekeringen te vergelijken, en ook voor mensen met een gezond gebit blijkt dat het interessant kan zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Verzekeren doe je uiteraard om een risico af te dekken. Een gebitstrauma bij een hockeyongeval kan tegenwoordig al verzekerd zijn vanaf 1 euro per maand. En als je de kosten van een mogelijke behandeling niet kan dragen of tandartszorg gaat mijden om ‘goedkoop’ uit te zijn dan kan het juist verstandig zijn om te verzekeren, ook voor mensen met een goed gebit,” aldus de heer Everdij.

Uit veel reacties op de website vergelijkmondzorg.nl blijkt daarbij dat men het beu is niet goed te weten waarvoor ze precies zijn verzekerd. Er bestaat dan ook veel interesse in verzekeraars die alle behandelingen 100% vergoeden. Wat veel mensen niet weten is dat er tegenwoordig een aantal goede tandartsverzekeringen zijn zonder aanvullende acceptatie eisen waardoor het nu nog mogelijk is om over te stappen.

 

De website voor de mondzorg, vol met informatie over tandheelkundige onderwerpen, verzekeringen, tandartstarieven, tandartsverzekeringen en nog veel meer. Op Twitter te volgen onder: vmondzorg

Geplaatst in Tandartspraktijk, Tandartsverzekering, Vergelijken, Zorgverzekeraars